Estas semanas nos talleres de reposterÃa estivemos perfeccionando a receita das galletas de manteiga, tradicionais desta época do ano, e perfectas para acompañar cun café ou cun chocolate quente!
Cada vez nos sae mellor a masa e están super boas, ademais, é conveniente que se garden nun bote hermético, coma un galletero, para que se conserven sempre frescas!
Aquà vos deixo a receita:
- Ingredientes:
- 280g de fariña de trigo
- 150g de manteiga a temperatura ambiente
- 125g de azucre branco
- 1 ovo
- 1 culler pequena de esencia de vainilla
- Elaboración:
- Nun recipiente mesturar a manteiga co azucre, e remover ben; tras isto incorporar o ovo batido e a esencia de vainilla, ata que quede todo integrado.
- Tamizamos a metade da fariña e mesturamos ben.
- Unha incorporados todos os ingredientes amasamos cas mans ata que nos quede unha bola consistente.
- A envolvemos en papel film e a deixamos reposar alrededor de 15 – 20 no conxelador.
- Pasado este tempo, sacamos a bola do conxelador e estiramos a masa cun rodete ata que nos quede unha prancha 1cm de groso mais ou menos.
- Collemos as corta pastas e cortamos masa en galletas (este proceso se repetirá ata acabar a masa)
- Poñemos un papel vexetal na bandexa do forno e as nosas galletas por riba
- Precalentamos o forno a 180º
- Quentamos , a unha altura media dor forno, durante 13 min
- E xa están listas para comer!
Que aproveite!